CS:GO pogreška pretvara jedno od najgorih oružja u igrici u moćnu

Došlo je do kvara CS:GO koji omogućuje R8 Revolveru, jednom od pištolja u igri, da trenutno puca s tipkom Mouse One, a da pritom ostane precizan, kao što je jedan igrač otkrio u objavi od 25. svibnja na Redditu.

Ova greška čini oružje vrlo moćnim, budući da lijevi klik izvorno ima odgodu za točan hitac, dok je hitac mišem dva (desni klik) trenutan, ali neprecizan. Ove originalne mehanike razlog su zašto gotovo svi na profesionalnoj sceni (pa čak i na ležernoj razini) koriste Desert Eagle radije nego R8, budući da prvi omogućuje igračima brže pucanje uz točnost. Ali ovaj bi se kvar mogao okrenuti CS:GO opet na Divljem zapadu, kao kad je R8 dodan 2015. i bio je prilično nadmoćan.

Glitch je podijelio casual CS:GO igrač Nallleson na Reddit nakon što su proveli vrijeme pregledavajući datoteke igre i testirajući “puno toga” kako bi natjerali lijevu tipku pucati odmah. Ako se želite igrati s pokvarenim R8, Nallesson je iznio specifične manevre koje trebate napraviti kako bi radio.

Da bi izveli grešku, igrači prvo moraju pogoditi svih osam rundi desnim klikom. Zatim se moraju brzo prebaciti s R8 na nož, a zatim se vratiti na R8 dok drže tipke miša jedan i miša dva. Od tog trenutka, stvar je vremena ponovnog punjenja i držanja Mouse Two dok koristite Mouse One za punjenje čekića R8. Greška uklanja svaku kaznu točnosti pokreta osim skakanja.

Otkriće ovog kvara ostavilo je CS:GO zajednica naizgled podijeljena. Dio baze igrača na Redditu izgledao je uzbuđeno testirajući ovaj problem koji bi R8 mogao učiniti “meta” u posljednjim danima CS:GO dok čekaju oslobađanje Counter-Strike 2 ovo ljeto.

Međutim, nekoliko igrača je reklo Nalllesonu da pošalje e-poštom Valveu i objasni kako kvar radi kako bi ga programeri mogli popraviti putem zakrpe u bliskoj budućnosti. Na njihovu sreću, Nallleson je rekao da je već poslao e-mail Valveu.

O autoru

Leonardo Biazzi

Stručni pisac i CS:GO voditelj. Leonardo je bio strastven prema igrama od kad je bio dijete i diplomirao je novinarstvo 2018. Prije nego što se Leonardo pridružio Dot Esportsu 2019., radio je za brazilsku prodajnu kuću Globo Esporte. Leonardo je također radio za HLTV.org između 2020. i 2021. kao stariji pisac, sve dok se nije vratio u Dot Esports i postao dio tima osoblja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *