Battlefield 2042 sezona 5 New Dawn izlazi 7. lipnja s novom kartom, sustavom upravljanja odredom i više

DICE i Electronic Arts su predstavili Battlefield 2042 sezonu 5. Nazvana New Dawn, izlazi 7. lipnja i sadrži mnoštvo dodataka, uglavnom Reclaimed mapu, koja je inspirirana Battlefieldom 4.

Reclaimed je smješten u zoru u divljini Češke Republike, a odvija se oko napuštenog industrijskog pogona s tajnom željezničkom rutom u blizini.

Reclaimed je dizajniran za kombinirano ratovanje. Ima šest zastava:

 • A1, također poznat kao mjesto nesreće, ugošćuje vlak koji je iskočio iz tračnica. Izgled zastave potiče borbe vozila i pješaštva srednjeg dometa.
 • B1, zona slijetanja, ima kružni raspored namijenjen poticanju CQC-a (borbe iz neposredne blizine).
 • C1 je zatvoreno napušteno turbinsko područje dizajnirano za bliske i srednje borbe, iako njegov otvoreni krov omogućuje okomitu vatru da uđe u okršaje.
 • C2 je vojno skladište uskog rasporeda koje privlači tijesne vatrene borbe.
 • D1 je zaboravljeni bunker izgrađen ravno u planini, sa središnjom prostorijom napravljenom za CQC.
 • E1, također poznat kao silos, drugi je izgled zastave kreiran posebno za vozila. Igrači će ga lako prepoznati zahvaljujući njegova četiri središnja tornja i kružnom rasporedu pogodnom za tenkovske borbe.

Battlefield 2042 sezona 5 New Dawn također dodaje nekoliko novih oružja i naprava, kao što su:

 • XCE BAR, visokoprecizna puška s zatvaračem s proširenim mogućnostima pričvršćivanja.
 • GEW-46 jurišna puška vraća se iz Battlefielda 4 kako bi ponudila snažnu stabilnost i kratku rafalnu paljbu na srednjem dometu.
 • BFP .50, snažan ručni top, omiljeno je bočno oružje obožavatelja koje može nanijeti ozbiljnu štetu iz neposredne blizine.
 • Opružna granata odskoči u zrak prije detonacije i može nanijeti veliku štetu neprijateljskom pješaštvu.
 • Protutenkovska granata eksplodira pri udaru u vozila.
 • Mini granata je vrlo mala granata koja se može baciti brže i dalje nego obične granate.

Možda će jedan od najpoželjnijih dodataka Battlefield 2042 Season 5 New Dawn biti sustav upravljanja odredom. S ovom značajkom, DICE ima za cilj omogućiti korisnicima da jednostavno postave svoje ekipe, pridruže se određenim ekipama ili kreiraju nove dok prenose postojeće vodstvo ekipe.

Kasnije tijekom sezone, DICE će isporučiti prerađeno punjenje vozila kako bi se poboljšala njihova uloga na bojnom polju, nove oružane stanice (teška protuzračna i termalna tehnika) i prerađeno trezorsko oružje (M16A3, ACW-R, A91, M416, MTAR- 21 i AEK-971 bit će dostupni odmah) koji koriste privitke i skinove zarađene u Battlefieldu 2042 za paritet. Posljednje, ali ne i najmanje važno, konačna prerada karte za lansiranje, Hourglass 2.0, bit će objavljena kasnije u 5. sezoni.

Veličina karte je smanjena kako bi se smanjio zastoj između ciljeva. Na svim primarnim pravcima uvedeni su zaklonski objekti i utvrđeni položaji. Selo je vojna baza i nova početna točka kada igrate Breakthrough mod.

Neboderi su sada zapaljeni, a most se srušio, stvarajući krater, iako je najveći dodatak novo podzemno područje koje se nalazi ispod lukova.

Battlefield 2042 sezona 5 New Dawn također će dobiti svoj vlastiti događaj sredinom sezone, iako DICE u ovom trenutku nije govorio o tome. Međutim, predstavili su novi Battle Pass, koji je tematiziran oko vrhunske, profesionalne frakcije i divlje frakcije za preživljavanje. Nositelji Year 1 Pass dobit će Epic skin i XP booster tijekom prva dva tjedna Sezone 5 (igrači se moraju prijaviti tijekom prva dva tjedna kako bi to dobili). Razina Premium Battle Pass također uključuje novi sezonski booster od 20% XP-a.

Battlefield 2042 upravo je dobio novo Elite Edition, sada dostupno na osobnim računalima i konzolama sa sadržajem iz prethodne četiri sezone koji je već otključan.

Podijelite ovu priču

Facebook

Cvrkut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *